Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stökig helg efter cruising

Annons

Den första rapporten om bråk nådde polisen vid 22-tiden då uppgifter kom om ett slagsmål vid Järnvägsstationen. Några bråkmakare kunde ändå inte den patrull som begav sig till platsen hitta. Vid 00.30-tiden anmäldes att en kvinna som kom gående utanför Shell plötsligt helt oprovocerat knuffades till marken av en för henne okänd man. Vid samma tid ska även en annan ung kvinna ha gett sig på både människor och bilar i samma område. Två kvinnor som försökte att lugna ned henne fick ta emot slag i ansiktet och den unga kvinnan ska även ha sparkat på bildörrar. Ytterligare ett fall av misshandel inträffade utanför OK/Q8 vid 01-tiden. Där ska en man ha angripits av två andra män som trycktupp honom mot en vägg, tagit strupgrepp och utdelat flera knytnävsslag mot ansiktet.

En halvtimme senare var det dags igen, nu utanför Lokstallet där en kvinna blev kastad i marken och därefter både slagen och sparkad av flera antagonister. En kvinna som försökte att gå emellan i bråket har även hon anmält att hon fått ta emot flera slag.

Den allvarligaste misshandeln inträffade längs Kyrkbyvägen vid 02.30-tiden. Två män klev där ut ur en bil och krossade flaskor mot marken. En person som såg det inträffade sade till dem att låta bli med följden att ytterligare personer ur bilen klev ur och gav sig på honom med sparkar och slag. Polisen, som rubricerar det inträffade som grov misshandel, har vissa uppgifter att gå på. Bland annat har den bil de färdades i kunnat identifieras.

Även två personer anmäldes som försvunna under lördagskvällen. I Äppelbo hade en man från annan ort gått ut vid 22.30-tiden för att få lite luft efter en middagsbjudning. Han uppgav att han skulle ta en kortare promenad. När han inte kommit tillbaka efter en timme började sällskapet att bli oroliga för mannen och begav sig ut för att leta. Vid 02.30 kom han ändå tillbaka för egen maskin. Han hade då gått vilse och då han stannat för att vila även somnat.

I Vansbro anmäldes en flicka född 1989 som saknad. Hon hade lämnat sitt sällskap vid cruisingen vid 23-tiden för att gå hem. När hon fortfarande inte kommit hem vid 01-tiden kontaktades polis. 1,5 timmar senare kom hon ändå tillrätta och de oroliga föräldrarna kunde andas ut.

Polisen fick även ta hand om två fyllerister, den ene hade somnat på en lastkaj i Skamhed och var okontaktbar medan den andre befann sig utanför Konsum i Vansbro. I det senare fallet hämtades den unge mannen av sin mamma.

Strax före klockan 01.00 utlöstes det automatiska inbrottslarmet vid OK/Q8. Något spår efter ett inbrott eller försök kunde ändå inte hittas.

Mer läsning

Annons