Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stigande utlåningssiffror på Vansbro bibliotek

/
  • Semestertipset. Britt-Marie Jont och Sussie Brandt på biblioteket rekommenderar bland annat författaren Stieg Larsson som läsning i sommar.

Annons

De redan goda utlåningssiffrorna ökar på Vansbro bibliotek. Hittills i år har man lånat ut 3000 fler böcker jämfört med förra året. Antal utlån per invånare är mycket högt, näst bäst i länet. Det visar siffror från Vansbro bibliotek och Länsbibliotek Dalarna.

- Det ser jättebra ut. Jag tror att filialerna som biblioteket har i Nås, Äppelbo och Järna är en viktig förklaring. Och att vi i hög utsträckning köper in böcker efter personliga önskemål. Dessutom jobbar personalen mycket med bemötande, det brukar vi få beröm för, säger Britt-Marie Jont, bibliotekarie på Vansbro bibliotek.

Barnen är en viktig lånegrupp. I snitt lånade varje barn 34 böcker under år 2006. En vuxen lånade i snitt drygt fyra böcker.

- Under sommaren har barnen sommarlov, så de lånar inte lika mycket nu. Den här tiden på året byter vi låntagare. Nu är kommunens semestergäster vanliga besökare.

Deckare är utan tvekan den semesterläsning som står högst i kurs.

- Deckarna utlånas så fort vi ställer ut de i hyllorna. Vips, och så är de borta, säger Britt-Marie Jont.

Vansbro bibliotek kommer att han ändrade öppettider under sommaren, öppettiderna gäller mellan den 1 juli -15 augusti. I Äppelbo har man under tidsperioden öppet måndagar mellan klockan 13-19. I nås har man öppet onsdagar mellan klockan 13-19. I Järna är öppettiderna torsdagar mellan klockan 13-19.

Fakta:

Mer läsning

Annons