Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stal verktyg för 100 000 kronor

Annons

Det stulna godset har fraktats iväg med en av firmans egna bilar och därefter har bilen ställts tillbaka i garaget igen.

- Man har bland annat stulit en hetvattentvätt, en stor kompressor, mig-svets, gasutrustning till en gasvets, en mutterdragare, domkrafter och alla handverktyg, berättar Gerhard Låås som äger företaget.

Det var en av företagets anställda som upptäckte stölden klockan ett på söndagen. Man misstänker att inbrottet skett genom användandet av någon typ av dyrk, för garaget var låst när den anställde kom till platsen.

Polisen har gjort en platsundersökning och inte funnit några fingeravtryck.

- Polisen säger att det är proffs som varit här. De har städat efter sig, säger Gerhard Låås.

Dessutom har bägge backspeglarna på lastbilen i garaget stulits - även älgstaketet och blinkers är stulna. Företagets egna bil har troligen använts för att skjutsa iväg godset till en omlastningsplats eller till ett gömställe.

- De har inte åkt långt för det gick bara i tre liter bränsle när vi skulle tanka. De har åkt söderut det ser vi på spåren.

Gerhard Låås tror att någon att stölden har genomförts med någon som har god lokalkännedom. Han hoppas att någon har sett företagets pickup under natten och kan lämna tips till polisen om det inträffade.

Mer läsning

Annons