Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sopproblem vid Gladtjärns badplats

/

Annons

Trots att badplatsen varit ganska tom under den regniga sommaren så har soptunnorna vid Gladtjärns badplats i Uppsälje varit fulla några dagar efter sophämtning. Något som nu både Vansbro kommun och de ansvariga vid badplatsen börjar tröttna på.

- Man märker klart och tydligt att det är hushållsavfall. Klart det är lätt att dumpa allt här om soptunnan hemma är fulla. Det kunde kanske vart annorlunda om vi haft någon form av sopsortering här, säger Åke.

På Vansbro kommun är inte problemet inte ovanligt och Sol-Jan Rytting som är gatuingenjör på kommunen känner till problemet. Men det är svårt för dem att ta till någon drastisk åtgärd menar han

- Det är lika överallt och vi har inte resurser att göra något. Vi äger inte marken och i det här fallet har kommunen varit hyggliga och bidragit med sophämtningen till platsen, säger Sol-Jan Rytting.

- I värsta fall får vi ta bort soptunnorna helt om inte folk kan förstå att de är till för badgäster, säger han.

Föreningen som tar hand om städningen vid badplatsen är Uppsälje Framtid och när tidningen träffar ordförande Åke Eriksson så visar han upp den svarta sopsäcken med gamalt skräp som under natten slängts i tunnan.

- De här säckarna är något nytt som jag aldrig sett tidigare. Det här kan bli ett större problem och vi funderade ett tag på att sätta upp skyltar men jag vet inte om det hjälper. jag hoppas att folk kan förstå och sluta slänga hushållsavfallen här, säger Åke.

Mer läsning

Annons