Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socialdemokraterna vill öka det politiska intresset

/
  • Omorganiserar. Jan Andersson, Nall Lasse Andersson och Viktor Zackrisson i Vansbro arbetarekommuns arbetsutskott hoppas kunna öka det politiska intresset genom att låta medlemmarna arbeta med de frågor som verkligen intresserar dem.

Annons

Den största förändringen är att de representantskapsmöten som tidigare hållits inom varje s-förening slopas och ersätts av gemensamma beslutande medlemsmöten där varje medlem får möjlighet att göra sin röst hörd.

-Alla ska känna att de är delaktiga och att deras röster är betydelsefulla. Medlemmarna ska också ges möjlighet att välja inom vilka verksamhetsområden de vill arbeta politiskt. Om medlemmarna får arbeta med de frågor som verkligen intresserar dem hoppas vi att fler ska bli intresserade av det politiska arbetet, säger Nall Lasse.

Varje verksamhetsområde får då även sin egen gruppledare och de uppdragen kommer att fördelas bland de personer som i dag finns på de vice ordförandeposterna i nämnderna.

Under de senaste tio åren har medlemsantalet halverats, ett problem som alla politiska partier har gemensamt. Att slå samman de fyra lokala s-föreningarna till en gemensam är ändå inte något som de styrande vill se.

-Visst finns det många som menar att det spär på bypolitiken men bypolitik är inte alltid en nackdel. Istället är det ett bra forum där det kommer fram vad som berör i den närmaste omgivningen. Partiet centralt vill att det ska finnas föreningar ända ned på kvartersnivå men det kanske inte är aktuellt för en kommun av Vansbros storlek. Jag skulle ändå vilja se att vi exempelvis kunde starta en lokal s-förening bland de som bor på finnmarken, säger Nall Lasse Andersson.

Mer läsning

Annons