Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skistar kan köpa den Österrikiska skidanläggningen St Johann

/

Skistar har erbjudits att köpa majoriteten av den Österrikiska skidanläggningen St Johann.

Annons

Erbjudandet handlar om att delta i en riktad företrädesemission i St Johanner Bergbahnen GmbH.

"Ett accepterande av erbjudandet innebär ett ägande om cirka 68 procent av aktierna i bolaget. Emissionsbeloppet uppgår till 10 miljoner Euro", skriver Skistar i ett pressmeddelande

I samband med erbjudandet som i svenska kronor räknat handlar om en investering på 92 miljoner har en avsiktsförklaring tecknats mellan Skistar och företrädare för de tre största befintliga aktieägarna som representerande 91 procent av nuvarande aktier att dessa inte skall delta i emissionen.

St Johann in Tyrol är en klassisk skidort beläget i österrikiska Tyrolen, 125 km från München, 95 km från Innsbruck och grannkommun till Kitzbühel. Skidområdet har cirka 300 000 skiddagar per år upp till en bergstopp på 1604 meter

– I St Johann har vi hittat en bra skidort att etablera Skistar i alperna. Genom vår kunskap, destinationens geografiska läge samt en positiv hotellexpansion i St Johann ser vi en utvecklingspotential för destinationen, säger Skistars vd Mats Årjes.

Årjes bedömer att denna anläggning Skistars skandinaviska destinationer med en europeisk skidort

– Vi får också möjligheten att profilera St Johann som en Skistar-destination med fokus på familjens skidupplevelse mot en europeisk målgrupp. Sammantaget ser vi etableringen i alperna och St Johann som ett utvecklande, spännande steg för vår affärsmodell, säger Årjes inför Skistars bolagsstämma på lördag i Sälen.

Annons