Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Simningen över - nu börjar planeringen för nästa år

/
  • Nytt dataprogram. För två år sedan fick turistbyrån ett nytt dataprogram, som har varit till stor nytta under simmarhelgen.  Foto: Lisa Olin
  • Fullbokat. Margaretha Karlsson (tv) och Annika Jonsson på turistbyrån ordnade boende till besökare under Vansbros simmarhelg.  Foto: Lisa Olin

Annons

På turistbyrån ringer telefonerna fortfarande oavbrutet, trots att simmarhelgen är över.

- Det har lugnat ner sig lite nu, säger Annika Jonsson, turistvärdinna.

Personalen på turistbyrån är några av många som har haft fullt upp under helgen. Enligt Margaretha Karlsson började förberedelserna för turistbyråns del inför simmarhelgen redan under vintern. Det handlar främst om boende, att hålla kontakten med hyresvärdarna.

- Nu åker de sista simmargästerna men planeringen inför nästa år börjar egentligen redan nu. Redan i höst ska vi annonsera om möjliga boenden till nästa års simmarhelg, vi behöver allt utbud vi kan få och vi vill vara ute i god tid, säger Margaretha Karlsson.

Hon berättar att simdeltagare börjar ringa allt tidigare på året för att försäkra sig om en plats att övernatta under tävlingarna. Redan i januari var bokningen för årets inkvarteringar påbörjad.

- Nytt för i år är att Vansbro Camping har varit med i övernattningsbokningen, säger hon.

Turistbyråns arbete har underlättats av ett bokningssystem för boende som man använt sig av i två år nu. Förr delade man ut telefonnummer till gästerna, som själva fick ringa runt och ordna boende. Nu sköts allt genom turistbyråns bokningssystem.

- Gästerna ringer hit och så lägger vi bara in bokningen i systemet på en gång. Vi har mycket hjälp av den nya tekniken. Eftersom till exempel Malung har samma bokningsystem så samarbetar vi lättare med dom också, säger hon.

Hur skulle du sammanfatta simmarhelgen?

- Alla evenemang sätter Vansbro på kartan, vilket givetvis är bra. Vi på turistbyrån har haft mycket besök, det har gått åt en hel del broschyrer. Vårt sommarmagasin för Vansbro-Malung-Sälen har funnits att tillgå, vilket har varit mycket uppskattat.

Vad betyder Vansbrosimningen för turismen i Vansbro kommun?

- Väldigt mycket, simmarhelgen är ett jättearrangemang. Men värt att komma ihåg är att Vansbro kommun har andra arrangemang som också är väldigt viktiga, Pepes Cup, Bygdespelen och Flygfesten som hålls vart tredje år, bara för att nämna några.

Mer läsning

Annons