Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Simmarhelgen blir mindre vild

/
  • Att åka på bagageluckan är kanske inte något att rekommendera i vanliga fall. Under cruisingkvällen tummades det ändå på en och annan trafikregel.

Annons

– Det är bedrövligt att arrangemangen uteblir. Simningen är en familjefest och barnen kommer att sakna dessa inslag. Parvellöpet, som har ingått i Vilda Vansbro-veckan, har varit en höjdpunkt för barnen, säger Gunnar Magnusson, generalsekreterare.

Igår hölls presskonferens inför årets Vansbrosimning. Deltagare var, förutom Gunnar Magnusson, Arne Almgren, ordföranden i Vansbrosimningen, och Åsa Larsson, pressansvarig.

De sista två åren har Vansbrosimmet avsatt 80 000 kronor för underhållning runt simningen, men i höstas beslutade Vilda Vansbro-veckans styrelse att lägga ner verksamheten. Gunnar Magnusson är trots allt optimistisk vad gäller framtiden.

-Jag tror att gamla nedlagda föreningar kommer att blomstra upp igen, och att Vilda Vansbro-veckan återfinns på programmet redan nästa år.

Simmarhelgen har andra aktiviteter att erbjuda. På Värdshuset Flottaren blir det krogshow och disco, och under lördagsnatten bjuds det på ett hejdundrande fyrverkeri.

Anmälningstalen inför årens tävlingar ser mycket lovande ut, hittills har man mottagit drygt 6800 anmälningar. Och i takt med att tävlingsarrangemanget växer förstärks funktionärskåren med nya föreningar som ställer upp.

-Vi har sökt funktionärsklubbar och fått bra respons. Förra året delade vi ut en miljon kronor till föreningarna i kommunen. Vi behöver dom och dom behöver oss, säger Gunnnar Magnusson.

Mer läsning

Annons