Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SHRA bygger läktare inför Marie Memorial Race

Annons

Mora Träsk kommer att underhålla stora och små under lördagen, vilket antas öka den tidigare mycket goda publiksiffran. Två splitter nya läktare kommer att finnas på plats, som SHRA med hjälp av EU-bidrag och sponsorer håller på att sätta ihop. Tillsammans med läktarna som SHRA får låna av Vasaloppet kommer fler i publiken få möjlighet till en bekvämare tillställning.

- Dessutom är tanken att den här läktaren ska stå till förfogande under andra evenemang eller liknande runtomkring i området. Den är mobil och kan vikas ihop och flyttas med lastbil, säger Lars Olsson, i racekommittén.

Detta är fjärde året som Marie Memorial Race arrangeras. I år tror arrangörerna att tävlingsdeltagandet kommer att vara högre än någonsin och de uppmanar alla som vill vara med och tävla att anmäla sig så snart som möjligt. SHRA berättar att välviljan har varit stor hos många och att frivilliga ställer upp år efter år med arbetet runt tävlingen.

- Marie Memorial Race engagerar stora delar av Vansbro kommun. Hundratals frivilliga ställer upp och hjälper till med arrangemanget. Vi har fått en fantastisk bra respons som vi är väldigt tacksamma för, säger Thomas Aaulhuizen.

Denna sommar fyller SHRA 25 år. Det firar man hela veckan med olika aktiviteter och med en stor medlemsfest i lokalen idag, där Jack Rivers från Orsa kommer att spela. På lördagen ska ett gäng även delta i karnivalståget till Storängsfesten i Nås.

Mer läsning

Annons