Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rutålägret lockade ett sjuttiotal barn

/
  • Rebecka Åhl, 13 år från Örebro,

Annons

I fredags vaknade barnen till tonerna av live-hårdrock. Det var några av ledarna som burit ut trummor och gitarrer på gräsmattan, för att ge barnen ett annorlunda uppvaknande.

- Det hördes vill jag lova. Vanligtvis ringer vi i klockan, men inte idag. Korna i hagen intill sprang iväg i en flock, säger en av lägerledarna, Daniel Nordqvist.

Det är Taborförsamlingen som äger gården och som står som ansvariga för Rutålägret, men man har ett nära samarbete med de andra frikyrkorna i kommunen. Lägret började i tisdags och slutade på söndagen, och under veckans gång har barnen deltagit i många olika aktiviteter och lekar. Fotboll, spårning i skogen och boule har varit några. Och i ett av workshopen har barnen fått sätta ihop en egen tidning, "Rutåkuriren", med intervjuer, artiklar och skvaller.

- Det är väldigt mycket som händer. Det är ju ett kristet läger, men vi håller på med mycket annat vid sidan av bibelstudium, säger Lispet Stenbeck, lägerchef.

När tidningen besökte Rutålägret var det dags för den dagliga morgongymnastiken vid flaggstången. Alla barn ställde sig i en ring runt den nyhissade flaggan och till trummusik skakade man liv i de morgontrötta kropparna. Det var ett ordentligt ös när barnen imiterade både pizzabagare och kastspöfiskare.

På lördagen hölls den prestigefyllda fotbollsmatchen mellan ledare och barn. Och på söndagen var det prisutdelning för de olika tävlingar man haft under veckan. Alla fick pris. När föräldrarna senare på söndagen kom och hämtade barnen åt man middag tillsammans.

- Det har varit fantastiskt, vi är jättenöjda trots att det regnade på fotbollsmatchen, säger Lispet Stenbeck.

Mer läsning

Annons