Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Risk för bensinstopp mellan Vansbro och Mora

Annons

Anläggningen ägs av Mora kommun och ligger i anslutning till Södra Venjans livs i Gävunda. Risken är nu överhängande att kommunen lägger ned anläggningen sedan brister påtalades efter en inspektion.

Det var vid en kontroll av anläggningen i november i fjol som det konstaterades att den inte uppfyller kraven. Rören är inte korrosionsbeständiga, cisternen har blåsor i bottenfärgen, gasretur från tankbil och bensinpump saknas och dessutom anges att avluftningsledningen är endast tre meter hög och sitter invid en husvägg.

Byggnadsnämnden i Mora har därför beslutat att kommunen förbjuds att använda anläggningen tills åtgärder har vidtagits för att få anläggningen i ett godtagbart skick och innan nytt tillstånd för förvaringen och försäljningen kan lämnas.

Ulla Holm, som driver lanthandeln i anslutning till macken, tänker mest på konsekvenserna för bilisterna ifall kommunen slår igen bensinmacken.

-Det är många bilister som får tom tank på sträckan och kommer med tomma dunkar till affären för att fylla på, säger Ulla.­

Särskilt oroad är hon för bilister som kommer längs riksväg 26 från söder och som är på väg norrut.

-Visserligen finns tre mackar i Vansbro men för den som bara följer 26:an passeras ingen av dessa. De tror att mackar finns på den långa sträckan till Mora. Den enda platsen har ändå varit Gävunda och försvinner även den macken lär det bli problem. Speciellt på stugbytardagar vintertid, säger Ulla Holm.

Hans Olander

Mer läsning

Annons