Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ridlägret en av årets höjdpunkter

/
  • Fantasifullt. Hinderbanan var en grotta, sa ridläraren Elin. Där fick de lov att huka sig för att komma under.  Foto: Lovisa Svenn
  • Suporter. Mamma, Annelie Karlsson, fanns vid läktaren och tittade på när hennes dotter, Angelika, red.  Foto: Lovisa Svenn
  • Gymnastik. Ridläraren, Elin Olsson, hade balansövningar med barnen när de satt på hästryggarna.  Foto: Lovisa Svenn
  • Kärlek. Henrik Pontén borstar försiktigt hästen efter ridlektionen.  Foto: Lovisa Svenn

Annons

De har varit i skogen och ridit, haft teorilektioner och åkt hästtransport för att känna på hur hästarna har det när de åker bil. Engagemanget är stort på ridskolan och barnen skiner av lycka.

Bredvid varje häst finns en ledare som springer med och Elin Olsson, ridlärare, står i mitten av ridhuset och visar vad barnen ska göra uppe på hästryggen. I dag står gymnastik på schemat och barnen får göra balansövningar. Det gäller att ha rätt längd på stigbyglar och tungan rätt i munnen när man styr hästen genom hinderbanorna.

- Det har gått bra under veckan och vi har några elever som är nya här för i år. Visst märker man att det är roligt för dem, säger Elin.

Det är tre grupper som är med på lägret, två för funktionshindrade och en för syskon som följt med. Under dagen hinner barnen med två pass ridning och två pass teori. Vill föräldrarna rida så får de också chansen under kvällarna.

Ute i stallet så står Henrik Pontén, 5 år, som är på lägret för första gången med hela sin familj. Henrik borstar hästen försiktigt och pappa, Lars Pontén, hjälper till inne i spiltan. Man kan se i Henriks gnistrande ögon att han tycker om den lilla ponnyn.

- Det här har varit ett äventyr för hela familjen. Vi kommer ha mycket att prata om nu de närmsta veckorna. Med lite tur kanske vi blir en ridfamilj nu också, säger Lars.

För sjunde året i rad är Angelika Karlsson, 24 år, med på ridlägret i Uppsälje och hennes mamma, Annelie, sitter på läktaren och tittar på när det är dags för ytterligare en lektion.

- Man kan se hur mycket de utvecklas under veckan som gått. De finns ingen press och de får göra allt i egen takt, säger Annelie och fortsätter:

- Det är en sådan frihetskänsla för alla barnen. Man ser hur lyckliga de är av att vara här. Alla på Vansbro Ryttarsällskap har verkligen varit fantastiska under den här veckan, säger hon.

Mer läsning

Annons