Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rattfyllerist stoppades - två gånger

Annons

Det var under natten mot söndagen som de två polismännen från Vansbro och Malung fick vara med om den minst sagt udda händelsen. Det första larmet fick patrullen vid 02-tiden då personer i Vansbro observerat bilen med den misstänkt rattfulle föraren längs Järnvägsgatan i Vansbro. Efter en stunds sökande fick patrullen syn på den misstänkta bilen längs riksväg 71 och bilen, där tre utländska medborgare färdades, stoppades. Föraren var märkbart berusad och togs till Malung för blodprovstagning. Den jourhavande åklagaren ansåg ändå att mannen skulle släppas och han kördes av polispatrullen till Äppelbo där trion tillfälligt vistades. Bilen hade då tagits omhand av en kompis till de tre och som polisen konstaterat att var nykter. Därmed borde allt ha varit frid och fröjd, men icke.

När polispatrullen senare under natten kom körande längs riksväg 71 mötte de plötsligt ännu en gång samma bil, och med samma välbekanta ansikte bakom ratten.

Ännu en gång fick poliserna se till att få stopp på bilen. Trion togs nu till Vansbro för ännu en blodprovstagning. Med hjälp av tolk hölls därefter förhör innan de tre ännu en gång försattes på fri fot.

Vad som därefter har hänt med trion eller bilen förtäljer inte historien. Föraren är dock misstänkt för två fall av grovt rattfylleri.

Mer läsning

Annons