Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pepes cup avslutade

/
  • Arrangör. Pepe Hernandez bjuder för 21:a gången in till fotbollscupen döpt efter honom själv. Redan i september börjar förberedelserna inför nästa år.
  • Mockfjärds-killar. Vi har förlorat hittills - men nu kommer vi att vinna, säger Max Flank, Axel Gisslen, Andreas Stam och River Granat från Mockfjärds BK, innan de springer ut på plan.
  • Nöjda. Tjejerna från Barkarö SK, F96, från Västerås var mer än nöjda med fotbollshelgen.
  • Gillar fotboll. - Det är kul att spela fotboll och att umgås med laget, säger Susanna Gustavsson och Elin Lindborg som åkt till Vansbro från Sandviken.

Annons

Det var fullt ös på i Vansbro i helgen - på idrottsplatserna i Vansbro och Äppelbo spelades matcher hela dagarna. Flick- och pojklag i åldrarna 10-13 år tävlade mot varandra - och prispokaler fanns till alla. Arrangören Pepe Hernandez var så klart på plats, och även om han verkade en aning stressad, var han nöjd med helgen.

- Allt rullar på bra, mycket tack vare alla funktionärer från Äppelbo AIK och Vansbro AIK som hjälper mig, säger han.

- Det är kul att se alla ungdomar spela - fotboll är en rolig sport, säger Pepe, och berättar att idén till cupen föddes när han nyligen hade kommit till Sverige.

- När jag kom hit kunde jag ingen svenska så fotbollen var mitt enda språk, säger han.

Första året deltog fyra lag - i år 90 - och Pepe berättar att många landslagsspelare har börjat sina karriärer på cupen, som lockar till sig spelare från landets alla hörn, och i år även från Norge. Stämningen bland deltagarna - och åskådarna - var hög, och att arrangemanget är uppskattat går inte att ta miste på.

- Allt är kul här; att spela, sova över och att lära känna nya kompisar, säger Evelina Åberg, som åkt till Vansbro med sitt lag Barkarö SK, F96, från Västerås, och alla lagkompisar stämmer i:

- Det är kul att testa nya fintningar också, säger Fanny Appelgren, som är nöjd med matchen de precis spelat och som laget vann med 10-0.

- Men de var duktiga - för de var födda 1998 och hade precis börjat spela, tillägger hon snabbt om motståndarlaget.

Laget är här för första gången - tack vare ett informationsblad om cupen som tjejernas tränare, Michael Klintskär, fick hem i brevlådan.

- Jag hade hört talas om Pepes cup bland andra Barkarö-lag och den har bra rykte, så vi anmälde oss - och det är en stor risk att vi kommer tillbaks nästa år, skrattar han, och säger till tjejerna att byta om och göra sig i ordning för kvällens stora händelse - disco.

- Visst, disco med killarna är väl kul - men fotboll är mycket roligare, säger tjejerna innan de springer iväg.

Mer läsning

Annons