Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Över 4000 anmälda till Vansbrosimningen

/
  • Kranskulla. Årets kranskulla under Vansbrosimningen blir Hanna Olsson. Hon bor numer i Stockholm men är uppväxt i Nås och har tidigare tävlingssimmat för Vansbro AIK. Dessutom har hon själv simmat i Vansbrosimningen sex gånger och deltagit två gånger under Vansbro tjejsim.

Annons

Enligt uppgifter från kansliet var det under måndagen totalt 4261 personer anmälda. Av dem var cirka 2534 anmälda till stora Vansbrosimningen, cirka 69 personer till kortsim, cirka 1225 personer till tjejsimmet, cirka 441 personer till halvsim och åtta personer till SM. Jämfört med samma period förra året så är antalet anmälningar ungefär detsamma. Kansliet meddelar att det går bra att anmäla sig ända fram till den 1 juli.

Årets kranskulla blir Hanna Olsson. Hon bor numer i Stockholm men är uppväxt i Nås och har tidigare tävlingssimmat för Vansbro AIK. Dessutom har hon själv simmat i Vansbrosimningen sex gånger och deltagit två gånger under Vansbro tjejsim. För tillfället jobbar hon som vikarie på ett dagis men hon siktar på att bli polis. Hon blir den första kranskullan i Vansbro Halvsim och i Långlopps-SM i öppet vatten, en sträcka på fem kilometer, den 6 juli. Den 8 juli kommer Hanna Olsson att ta emot segraren i Vansbrosimningen.

Arrangemanget växer och det har medfört ett ökande behov av funktionärer. Det upprop som gjorts i det lokala annonsbladet visade sig ge ett bra resultat, det var många föreningar som var intresserade att vara med och jobba under Vansbrosimningen.

Det var goda nyheter för ledningen som kan konstatera att det är möjligt att täcka upp med personal där det finns ett behov på grund av vakanser, samt möjlighet att fylla på i den befintliga staben av funktionärer.

Mer läsning

Annons