Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öppet hus hos industrier

Annons

Under de två kvällarna kommer företagen att visas upp mellan klockan 18.00-20.00 då produktionen kommer att vara i full gång. Onsdagen är vikt åt företagen i Äppelbo och Vansbro medan torsdagen är till större delen inriktad på företagen i Järna och Nås.

-Många åker förbi de här företagen dagligen men har ingen aning om vad som sker innanför väggarna. Nu får ändå alla chansen att se hur produktionen går till eller vilka produkter som tillverkas, säger Oskar Lundgren.

Bakom arrangemanget står Industrikraft, som är en samverkansgrupp för 17 av kommunens industriföretag, tillsammans med Näringslivssamverkan, den ekonomiska förening som bildats av kommunens företagare tillsammans med kommunen och som handlägger näringslivsfrågorna inom Vansbro kommun.

De åtta företag som har öppet hus på onsdagskvällen är Monark Exercise med tillverkning av motions- och testcyklar samt transport- och specialcyklar. BoBe Plastindustri visar sin toppmoderna produktion av plastprodukter och Westlings/Sepson visar sin verksamhet där de är marknadsledande inom sågklingor och vinschar. Ett nytt företag på stark frammarsch är Hydroforming Design Light som tagit fram ny och banbrytande hydroformningsteknik där stålprodukter med hjälp av vatten under extremt hårt tryck kan formpressas. I Vansbro visar även Svetslego, Samhall och Sals sina verksamheter medan de som vill se vad som händer hos Vansbro sparkfabrik får bege sig till företagets fabrik vid Gullängen i Äppelbo.

Öppet hus hålls på torsdagskvällen hos vattenskärningsföretaget Waltech i Vansbro och de som vill fördjupa sina kunskaper inom ytbehandling kan besöka Swedecote i Skamhed. I Järna deltar Sterners, Ind Auto i företagsgallerian i Kvarnåker och Edvin Larssons Mekaniska i Utby där det bland annat går att få provköra den timmerkran som företaget tillverkar till 4-hjulingar. I Nås är det öppet hus hos laserföretaget LMI, Swede Electronics som tillverkar avancerade batteriladdare och hos Profcon Electronics som tillverkar avancerade handterminaler, kraftgivare och industridatorer.

De som besöker företagen kommer även att delta i ett lotteri där produkter från Monark, Sterners och Vansbro sparkfabrik lottas ut.

Mer läsning

Annons