Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt publikrekord på Lännviks Dagen - trots regn och kyla

/
  • Evertz svänggäng med från vänster Johan Malmén, Robert Paakkari och Olov Runesson med gitarren som föreställer Evert (en grävling).

Vädret brukar alltid vara perfekt när det är dags för Lännviks Dagen, men i år stod inte vädergudarna på arrangörernas sida. Det spelade mindre roll för det femtiotal personer som mötte upp och stortrivdes trots regn och rusk.

Annons

Sista lördagen i maj var ingen dag som gick till historien som någon skön vårdag, men med partytält och en stor carport så blev det ändå en lyckad tillställning i Lännviken mellan Malung och Öje. I år var tredje gången som det bjöds in till Lännviks Dagen och torts vädret blev det nytt publikrekord.

Publiken bjöds på fika, korv, lotterier och tipspromenad med frågor runt Lännviken. Även ett chokladhjul satte snurr på dagen.

Dagens höjdpunkt var ändå när ungdomsbandet Evertz Svänggäng från Malung gjorde sin första spelning på sin lilla sommarturné. Den 24/7 ska bandet spela i Mattlaberg och den 25/7 ska de spela i Grönlandsparken. När bandet spelade låten "Bad moon rising" gungade de glada pensionärerna i takt till musiken. Bandet består av Olov Runesson gitarr/sång, Robert Paakkari trummor och Johan Malmén bas. Själva Evert är deras maskot - en grävling.

Gubb Tage Bevring från Öje läste upp en skrivelse om Lännviken av Lars Lunell från år 1915, (för 100 år sedan), till allas belåtenhet. Det handlade om en resa genom Lännviken. I sitt brev beskrev han bland annat såhär: "Ett förtjusande ställe på vår tvåmilafärd var Lännviken, säterställe tillhörigt disponenten J.P. Jansson (Jannes Per Jansson) i Malung vilken här nu uppför en villa. Den vackra nu grönmålade stugan låg inbäddad i grönska vid stranden av Öjesjön".

Annons