Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu får Telekiosken ny kostym

/
  • Får ny kostym. Vansbro Hembygdsförening ska med hjälp av Vansbro kommun renovera före detta Telekiosken till ursprungligt skick. Till att börja med handlar det om ny fasad i kulören guldockra. Byggnaden ska kunna användas vid evenemang i Lokparken och som klubbstuga. Foto: Andreas Hansson

Annons

I slutet av förra året blev det klart att hembygdsföreningen skulle överta före detta Telekiosken från de tidigare ägarna. De arrenderar även marken där fastigheten står, av Vansbro kommun, och har nu alltså planer på att återställa byggnaden till ursprungsskick.

Eftersom området är intressant i kulturhänseende har också Länsstyrelsen sagt sitt när det gäller renoveringen av bygganden. I första skedet är det fasaden som ska fräschas upp med stående faspanel i kulören guldockra. Dörren mot stationshuset ska tas bort och ersättas med ett fönster, och en dörr och ett fönster tas upp på baksidan mot Lokscenen.

Tanken är att byggnaden ska kunna användas vid evenemang i Lokparken, exempelvis som kök för kaffekokning och annat, och för till exempel ljudtekniker och andra scenarbetare.

-Vi kommer också att använda den som klubbstuga för vår förening och kanske också kunna hyra ut den som möteslokal till andra föreningar, säger Olle Hallqvist.

Mer läsning

Annons