Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är medaljörerna hemma

/
  • Full fart. Vansbro har en av Sveriges bästa 4-cross banor. I september kommer Sverigecupen i både 4-cross och downhill att hållas i kommunen. 4-crosstävlingarna körs på banan vid Smedbergsskolan och downhillstävlingarna hålls i Hunflen, Äppelbo.  Foto: Lisa Olin
  • Grattis! Både Lennie Nilsson och Tommy Johanson har tidigare tagit många medaljer vid olika tillfällen. Nu har de fler SM-segrar att stoltsera med.  Foto: Lisa Olin

Annons

Lennie är 14 år gammal och kommer från Vansbro. I förra helgen vann han SM i både 4-cross och downhill i klassen 13-14 år. Nu ligger han delad etta i Sverigecupen i 4-cross och har ensam ledning i Sverigecupen i downhill. SM-tävlingarna förra helgen hölls i Huskvarna och Jönköping.

- Det är jättekul att få medalj. Jag tycker att downhill är den roligaste grenen för där kan man ösa på med fart hela tiden. Men man måste använda både huvudet och kroppen, man måste köra i en hastighet som man klarar av att hantera, säger Lennie.

Att Lennie är en riktig talang är inget nytt. Han har många medaljer hemma i bokhyllan och han har vunnit SM i bägge grenarna förut. Redan som sjuåring var han med på träningarna med Vansbro Cykelklubb med sin lilla cykel.

Tommy är 36 år och jobbar som lärare på cykelgymnasiet sedan sex år tillbaka. Han är Lennies klubbkamrat och - tillsammans med Adrean Hörnkvist - tränare. Tommy har en lång karriär som cyklist bakom sig och han "peakade" sin karriär på nittiotalet med andraplaceringar i både EM och VM i downhill. Efter helgen i Huskvarna och Jönköping kan han nu stoltsera med sin sjunde SM-titel med segern i 4-cross.

- Det var fyra år sedan jag tog ett SM-guld senast, så det är jättekul. Jag har legat lågt ett tag på grund av en skada i axeln, men nu känns det roligt att vara tillbaka, säger Tommy.

Vilka tävlingar ska ni köra härnäst?

- Jag ska iväg på de Nordiska Mästerskapen till Åre i början av augusti, det är väl det som ligger närmast, säger Lennie.

- Jag ska ta det lugnt nu i några veckor. Jag håller på att bygga hus i Äppelbo så det ska jag fokusera på ett tag. Men så blir det ju Sverigecup i Hunflen och Vansbro som arrangeras av Nås IF i slutet av september, det ser jag fram emot, säger Tommy.

Mer läsning

Annons