Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är boxarna tomma i stallet

/
  • Stallet. Det är tomt i hagarna utanför Vansbro Ryttarsälskap.  Foto: Lovisa Svenn
  • Rent och snyggt. I stallet står nu boxarna tomma och väntar på att hästarna ska komma tillbaka i slutet av sommaren.  Foto: Lovisa Svenn
  • Trafik. Hästarna kommer springande mot bilen och vet precis vad som gäller när Roland kommer till hagen.  Foto: Lovisa Svenn
  • Kärlek. Roland besöker grönbetet varje dag och visst är det skönt att få bli kliad bakom örat tycker en av hästarna.  Foto: Lovisa Svenn

Annons

Ute i stallet jobbar Roland för fullt med att underhålla, måla och röja undan. Elin Olsson, som är en av ridlärarna, är också där för att ta hand om sin egen häst.

Runt hörnet smyger stallkatten Mälta sig fram och lägger sig vid Roland fötter.

- Hon är så sällskapssjuk nu när det är tomt överallt här, säger han och klapper lite på henne.

Han har arbetat på ridklubben i fem år nu och något bättre jobb skulle han inte kunna tänka sig att det fanns.

Det har mellan 75 och 80 personer i veckan som vanligtvis rider på klubben under terminerna. Vissa ridklubbar hyr ut sina hästar under sommaren till privatpersoner, men på Vansbro Ryttarsällskap har hästarna sommarlov.

Utanför stallet står Elin och Roland och pratar. Båda instämmer på att det är bra för hästarna att få lite semester.

- Man märker att det är välbehövligt och viktigt att de också får ledigt. När de kommer tillbaka i slutet av sommaren är de runda, tjocka och utvilade, säger Elin och ler.

Några kilometer bort från stallet ligger grönbetet och varje dag åker Roland dit för att smörja in hästarna med tjära.

- Det har varit så mycket mygg, knott och flugor nu så det här är något som måste göras varje dag men hästarna älskar det, säger han.

Visst verkar det vara populärt, för Roland hinner bara stänga av motorn och stiga ur bilen så kommer de springande från ängen mot honom.

- Det är snälla hästar vi har. Det känns betryggande att grannarna runt om hagen ser till dem när jag inte är här. Skulle det vara något som står på tok ringer de direkt, säger Roland.

Han klappar, småpratar lite med en av hästarna och kliar den lite extra bakom örat. Nog märks det att Roland har en stor kärlek till hästarna han sköter om.

Mer läsning

Annons