Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nås rustar för Storängsfesten

/
  • Nås IF arrangerar tillsammans med Myrbacka Hotell Storängsfesten. Festen hålls alltid sista lördagen i juli och eventet en tradition som hänger med sedan 1940-talet. Arrangörerna på bilden är: Kristina Larsson, Anna-Maria Grönlund, Pär Grönlund, Bengt Olov Södermans, Emil Grönlund och Elin Grönlund.  Foto: Lisa Olin

Annons

- Vi har satsat stort i år. Rydell and Rock är ett av Sveriges största coverband som spelar hårdrock och vi hoppas och tror att vi ska kunna täcka kostnaderna för deras spelning med inträdesintäkterna, säger Pär Grönlund, en av arrangörerna från Nås IF.

Kostnaden för Rydell and Rocks spelning är uppemot 65 000 kronor. Pär Grönlund berättar att man länge velat ta hit bandet, men att man inte riktigt vågat.

- Men i år har vi bestämt oss för att försöka. Det får bära eller brista, men jag är nästan övertygad om att de 800 besökare vi behöver för att täcka kostnaderna kommer.

Förutom Rydell and Rocks spelning på scenen händer många andra saker under Storängsfesten. Det färgsprakande karnivalståget inleder som vanligt dagen med en tur genom byn. På Storänget kommer sedan alla besökare att kunna rösta på den bästa vagnen. Lotter, fiskdam och servering kommer att finnas på plats för att fullborda familjedagen. På kvällen spelar trubaduren Pontus Norman på puben. För de under 15 år finns ett disco.

- Vi har kämpat som sjutton för att få hit Rydell and Rock och det känns jätteroligt att vi har lyckats i år. Nu är dessutom gräsmattan klippt och städpatrullen har gjort rent och fint på Storänget. Allt är klart för en hejdundrande fest på lördag, säger Pär Grönlund.

Mer läsning

Annons