Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nära 1 000 besök under öppet hus-kvällarna

/
  • Vid spakarna. Rolf Emilsson från Järna var en av de som trotsade både snöbyar och stormvindar för att få provköra den timmerkran som tillverkas vid Edvin Larssons Mekaniska i Järna. I bakgrunden beskådar bland andra Oskar Lundgren från Näringslivssamverkan och förre kommunalrådet, Gunnar Magnusson, Rolfs färdigheter vid spakarna.

Annons

-Förra gången vi skulle visa upp företaget tror jag att det var fyra som kom och det var bara personer som tidigare varit anställda. Nu kom det omkring 60 personer så det var riktigt roligt, säger en av de anställda vid Westlings i Vansbro efter deras öppna hus på onsdagskvällen.

-Alla företagen säger att intresset den här gången varit mycket större än tidigare och den sammanställning vi gjort visar att närmare 1 000 besök har gjorts hos företagen under de här två kvällarna, säger Oskar Lundgren som tillsammans med Näringslivssamverkans Therese Englund under fredagen besökte företagarna för att samla in deras synpunkter.

-Jag åkte själv runt bland företagen under båda kvällarna för att även kunna samla in synpunkter från besökarna. Några tyckte att två timmar var för kort tid för att hinna besöka alla företagen och menade att arrangemanget kunde ha delats upp på fler kvällar eller att företagen kunde haft öppet längre än under två timmar. Annars hörde jag bara positiva röster, säger Oskar.

Initiativtagare har Industrikraft varit med Näringslivssamverkan som medarrangör. Därför är det också endast de företag som är medlemmar i Industrikraft som varit med den här gången. Intresset skulle med säkerhet vara mycket stort även för visning av företag som Procordia eller Pyramidbageriet men där sätter de stränga hygienkraven stopp för att släppa in allmänheten i produktionslokalerna.

Ett av de företag som lockade mängder av besökare under torsdagskvällen var Edvin Larssons Mekaniska i Järna. Där flockades framförallt män med skogsintresse för att få provköra den timmerkran till fyrhjulingar som tillverkas vid företaget.

-Vädret var verkligen inte det bästa under torsdagskvällen men det tycktes inte spela någon roll för de som ville prova timmerkranen, säger Oskar Lundgren.

Mer läsning

Annons