Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Myrbacka skola är länsbäst i pingis

/
  • Vinnarlag. Så här såg det segrande laget från Myrbacka skola ut som vann uttagningstävlingarna för kommunens skolor. Från vänster: Erik Westas, Sebastian Jansson, David Thögersen, Elin Stark och Sofie Gudmunds. I det lag som nu även vann länsfinalen ingick även Oskar Munters och Anna Källbäcks. Foto: Göran Danielson

Annons

Bästa 4:an är en lagtävling i pingis för både tjejer och killar i årskurs 4, en tävling som varje år lockar omkring 1 000 skolklasser från hela landet. Årets upplaga är den 36:e och många blivande storspelare har haft sina första framgångar i tävlingen.

1972 vanns tävlingen exempelvis av Hertingskolan från Falkenberg med Ulf "Tickan" Carlsson i laget. Han blev senare världsmästare i både lag och dubbel och senare även förbundskapten för landslaget.

35 lag från länet ställde upp i årets tävlingar varav nio hade kvalificerat sig till finalrundan i Långshyttan. Att laget från Myrbacka skola skulle ha en stor chans i länsfinalen var inte helt oväntat då de redan ifjol vann länsfinalen för tredjeklassare.

Den gången var länsfinalen också slutmålet för tävlingen medan laget nu går vidare till riksfinalen som avgörs i Stockholm den 4 maj. Slutsegern i länsfinalen nådde Myrbacka sedan de i semifinalen besegrat Jonsboskolan från Långshyttan med klara 7-0 och därefter i finalen även besegrat Håksbergs skola från Ludvika med 5-2.

Laget som stod för helgens triumf bestod av Oskar Munters, Sebastian Jansson, Anna Källbäcks, Erik Westas, Sofie Gudmunds, Elin Stark och David Thögersen.

Mer läsning

Annons