Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mockfjärd vann brandkårs-DM

/

Annons

- Det är fem brandmän i varje lag och vi har åtta lag så det är 40 stycken deltagare totalt. De har anmält sig själva till tävlingen. Det här är en årlig tävling för deltidsbrandmän, som föregående års vinnare arrangerar. I fjol vann Grycksbo men då de arrangerat distriktsmästerskapet nyligen tog vi arrangemanget i år i stället, berättar tävlingsledaren Jonas Hellberg.

De deltagande lagen kom från Fredriksberg, Grycksbo, Gustafs, två lag från Hedemora, Mockfjärd, Orsa och Stora Skedvi. Leksand och Säter var anmälda från början men gav återbud. I Mockfjärds lag ingick Per Jones, befäl, Tony Warg, Erik Warg, Nicklas Kosionov och Anders Granström.

Brandmännen skulle lösa olika uppgifter på fyra stationer. Den första stationen var en teoretisk station. Andra stationen handlade om problemlösning och det gällde för deltagarna att få ner en medvetslös man från en telefonstolpe.

På den tredje stationen skulle rökdykare söka efter personer i ett rökfyllt rum, de hade rökdykarmasker som var igenmålade för att simulera ett rökigt rum utan sikt.

- Stationen var placerad i gymnastiksalen så publiken kunde se bra. En människa och en docka var utplacerade.

I den grenen ingick även hjärt- och lungräddning. På den fjärde stationen fanns en krävande hinderbana.

Tävlingarna för deltidsbrandmän har anordnats sedan mitten av 60-talet. Senast Vansbro stod som värd för tävlingarna var år 1989.

- Framförallt är detta till för att alla deltidare i Dalarna ska kunna träffas, diskutera och ha kul.

Förman Lisbeth Gunnars, från Orsa, tog hem priset både för bästa förman och för bästa individuella prestation.

Mer läsning

Annons