Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt rattfylleri bakom singelolycka

/
  • Okänd förare.

Annons

Olyckan inträffade längs en moddig skogsbilväg där den fyrhjulsdrivna Toyotan gått av vägen i en kurva och blivit liggande på sidan. I bilen fanns två medelålders män från Vansbro kommun samt en hund.

Räddningstjänsten från både Järna och Vansbro larmades till platsen liksom ambulanser från både Malung, Vansbro och Leksand. Någon större fara med de som färdats i bilen tycktes det ändå inte vara. Däremot var de två männen i ett sådant skick att åtminstone den ene hade minst sagt svårt att ta sig ur den liggande bilen.

Räddningspersonalen insåg snart att det var lite si och så med nykterheten och såg till att polis larmades till platsen. Själva påstod dock de två med bestämdhet att en tredje person funnits med i bilen men att denne hade "gått hem". Den personen skulle dessutom ha varit den som kört bilen.

I väntan på polis sökte brandmän av ett stort område runt olycksplatsen men några spår efter den okände "hemvändaren" kunde de inte hitta, trots ett snötäcke runt hela området. Inte heller polisen kunde vid en senare undersökning hitta några spår efter den okände föraren.

De två männen togs i ambulans till Vansbro vårdcentral för undersökning dit de även fick sällskap av polis. Hunden klarade sig helt utan synliga skador. De båda männen lär ändå få vissa problem med att förklara hur olyckan gått till och vart den påstådde föraren tagit vägen. Sällan har väl begreppet, spårlöst försvunnen, varit mer aktuellt.

Mer läsning

Annons