Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mats Larsson laddar inför OS 2010

/

Annons

I dag var det ingen träning på schemat och sovmorgon, men det är inte alltid så det ser ut. Det är vanligtvis tuff träning som gäller för Mats, hela två pass om dagen, sex eller fem gånger i veckan, men resultatet av det hårda jobbet har också gett utdelning. Förra året tog han OS brons i stafett, i februari i år vart det silver i sprint under VM i Sapporo, Japan.

- Jag var en hårsmån från att vinna, det handlade om några hundradelar. Men det har ändå känt som en seger för mig att komma på andra plats, jag har jobbat hårt, säger han.

Längdskidåkning är något som alltid utövats hos familjen Larsson och stödet har varit stort hemifrån. Pappa, Gunnar, som själv tog brons under OS i Grenoble, Frankrike vet vad det innebär att träna hårt.

- Även fast familjen inte är med mig så följde de alltid tävlingarna framför teven hemma och stöttar mig på det viset.

Medaljen från VM i Japan har han lämnat hemma i Östersund och än så länge ligger den i en byrålåda, men han har lovat sig själv att skaffa ett prisskåp när han lyckats tagit fler medaljer.

- Sprintloppet finns inspelat och jag brukar titta på det i bland. Fast jag vet hur det går så blir jag lika nervös varje gång, skrattar Mats.

VM har känt som en stor seger och att träna så hårt kan i bland vara tungt. Att få komma hem till Dala- Järna är skönt, att byta miljö, träna i de gamla spåren han en gång började i och att få träffa kompisar från förr är roligt menar Mats.

- Vissa dagar när regnet öser ner är det inte alltid så kul, men så fort man tagit sig ut med rullskidorna är det inte alls jobbigt längre.

Nu tränar han för fullt för att komma i toppform och om allt går som Mats vill bär det av till Vancouver i Kanada, inför OS 2010.

- Allt handlar om hur bra jag åker, men självklart vill jag slåss om medaljerna, säger han.

Mer läsning

Annons