Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Märklig nattlig färd med stulen lastbil

Annons

– Jag skulle åka till kontoret strax efter fem på onsdagsmorgonen när jag fick se att lastbilen stod utanför det inhägnade området med dörrarna öppna och med lyset påslaget, berättar Conny Nilsson.

Han svängde ned till området, som ligger vid före detta Folkets Park, men så ingen människa i närheten. Conny ringe då sin son Andreas men inte heller han hade någon aning om vad som var på gång. Andreas bagav sig genast till platsen och snart kunde de konstatera att lastbilen hade körts ut från inhägnaden genom att forcera en en låst tvådelad järngrind. Spåren i det daggvåta gräset visade ändå att lastbilen inte bara körts ut från området utan även använts till någon längre färd.

– Motorn var fortfarande varm så vi misstänkte att det kunde finnas personer kvar i närheten, säger Conny Nilsson.

En fönterruta i parkhallens entrédörr var krossad men ingen tycktes ha varit in och några personer syntes inte heller till.

En polispatrull från Malung kom till platsen under morgonen och vid lastbilen kunde de säkra vissa spår. Var den befunnit sig under natten är dock en gåta och polisen vill gärna komma i kontakt med personer som sett den vita lastbilen under natten. Troligt är ändå att den kan ha använts i samband med ytterligare brottslig verksamhet men som i skrivande stund inte hunnit upptäckas.

Mer läsning

Annons