Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marie blir företagarnas nye ordförande

/
  • Går och kommer. Eivor Sterner avtackades med blommor efter att ha varit företagarnas ordförande sedan mitten av 80-talet. Ny ordförande blir nu Marie Aalhuizen.

Annons

-Det ska verkligen bli en rolig utmaning, säger Marie Aalhuizen som till vardags driver företaget Dala Office med högkvarter i Lokstallet.

Under det gångna året har hon haft en ordinarie plats i styrelsen men då Eivor Sterner, efter att ha varit ordförande sedan mitten av 80-talet, nu inte ställde upp för omval föll valet på Marie.

-Jag är född in i företagande och har alltid haft ett stort intresse för näringslivsfrågor, säger Marie.

Under ungdomsåren drev hennes far Vansbro Galvan och hon har därefter under många år varit med i den utveckling som företaget Nimatopaal genomgått, från liten tillverkningsindustri till att bli Skandinaviens största grossist av tillbehör kring i första hand glassförsäljning.

-Genom mitt företag, Dala Office, träffar jag också många små och medelstora företagare och bland det som jag ser som det viktigaste för FR Företagarna är att skapa nätverk för samarbete mellan både företagen, skolan och kommunen, säger Marie Aalhuizen.

Vid årsmötet deltog även kommunalrådet Torsten Larsson som berättade om kommunens visioner för att förbättra klimatet för kommunens företagare. Även de UF-företag som drivs av elever vid gymnasieskolan fanns på plats för att informera om sina verksamheter där ett av företagen, Queens of Faces, utsetts till att delta i tävlingen om länets bästa UF-företag.

Utöver nyvalet av Marie till ordförande valdes vid årsmötet även Claes Hermansson, Marita Vassland och Martin Klingberg in som nya ledamöter i styrelsen. Omvalda blev vice ordföranden Lars-Uno Olsson, Mikael Jolhammar och Anki Förste samt suppleanterna Alvar Palmcrantz, Bo Becker och Lars Lidmark.

Mer läsning

Annons