Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malin Jonsson från Vansbro spelar på Visfestvalen

/
  • Skivaktuell. Till hösten släpper Malin Jonsson nytt album och i kväll är hon spelar hon på Visfestivalen i Malungsfors.  Foto: Lovisa Svenn

Annons

Hon är uppvuxen i Lima men har bott i Vansbro sedan åtta år tillbaka där hon arbetar halvtid som kurator på gymnasiet. Hennes intresse för sång och musik har alltid varit stort men det var ändå först efter sin socionomexamen 1998 som hon på allvar började ägna sig åt musiken.

Hon skriver både text och musik själv och har tidigare varit utmanare med två andra singlar på svensktoppen för några år sedan. Målet för Malin är naturligtvis att en dag kunna hålla på med låtskrivande på heltid.

- Jag strävar absolut efter att kunna leva på det här. Det är i dag väldigt lätt att släppa en skiva om man bekostar den själv men då gäller det också att jobba väldigt hårt för att lyckas, säger hon.

Kännetecknet för Malins musik har varit visa, country och pop/rock.

- Jag skulle nog beskriva skivan som mer pop, men det finns ändå akustiska låtar som är med. Jag tycker om svensk musik och influeras mycket av till exempel Lars Winnerbäck och Mikael Rickfors.

I somras spelade hon bland annat under Peace and Love festivalen och i kväll är det dags för Visfestivalen i Malungsfors.

- Ja, det känns extra kul att spela på Visfestivalen. Det är det jag väntat på nu och det känns som om det är min stora spelning den här sommaren. Jag ska först delta i allsången som är på eftermiddagen och sen är det dags för spelning vid åtta. Jag tror det kommer att bli mycket folk, bara vädret blir fint, säger Malin.

Mer läsning

Annons