Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lärcentrum erbjuder utbildningsmöjligheter för alla

/
  • Studieanordnare. Zenitha Hermansson, Ylva Ljungqvist och Annika Skansen vid Lärcentrum har mängder av utbildningsmöjligheter att erbjuda.  Foto: Göran Danielson

Annons

-Just nu har vi hela 427 personer som studerar i Lärcentrums regi och vi ser gärna att fler vänder sig till oss, säger Zenitha Hermansson som är studie- och utbildningssekreterare vid Lärcentrum i Saltvik.

I dagarna har de tagit fram en ny kurskatalog och en titt i den visar att möjligheterna tycks vara i stort sett obegränsade. Det enda kravet är att ha uppnått 20 års ålder.

-Vi har försökt att göra den nya kurskatalogen betydligt mer lättläst och med bättre presentation av utbudet än de tidigare, säger vägledaren Ylva Ljungqvist som håller till i arbetsförmedligens lokaler där den nya kurskatalogen finns att hämta.

Att studera behöver inte heller innebära stora kostnader. Att läsa in grundskolan genom grundvux eller gymnasiekompetens genom de gymnasiala vuxenskolan är kostnadsfritt liksom för att läsa svenska för invandrare eller särvux-kurserna som riktar sig till personer med någon form av utvecklingsstörning. Även kurslitteratur finns att låna för den som inte vill köpa sin egen.

Att kombinera arbete med studier är inte heller något problem och en stor fördel är att inga kurser är terminsbundna utan det går att börja i stort sett när som helst.

För den som vet exakt vad drömyrket är finns även YAP, yrkesutbildning på arbetsplatsen. Där kan studier på gymnasinivå kombineras med en direkt yrkesutbildning och i den formen har personer utbildats till allt ifrån travtränare till slaktare eller florister.

-Vi ställer upp på allt som efterfrågas så långt som det är möjligt, säger utbildaren Annika Skansen.

Mer läsning

Annons