Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Lägret är som en rolig söndagsskola"

/
  • Izabella Hedström, 16 år, och Linnea Liljeqvist, 15 år kommer från Stockholm sitter i gräset utanför sina tält och väntar på att maten ska serveras.
  • Micah Fryxelius håller i cirkusworkshoparna tillsammans med sin bror.
  • Josiah Bergh, Samuel Nilsson och Esaias Frimodig Lundell har precis badat.
  • En av lägerdeltagarna tar en förmiddagstupplur.

Nu har det dragit i gång igen - Vanålägret. Omkring 75 barn och ungdomar deltar i år.
- Vi varvar med workshops, lek, bad och bibelstudier, säger André Ihlar, lägerledare från Järna.

Annons

Deltagarna på lägret är mellan 9-16 år, och kommer från olika håll i Sverige.

- Ungefär hälften av barnen brukar komma från kommunen, resten är utomsocknens. Vi har några deltagare från Norge också, säger André Ihlar.

Lägret började i tisdags, och pågår i fem dagar. På programmet finns en mängd olika kreativa workshops, tipspromenader, bad och lek. Detta varvas med bibelstudier och lägergudstjänster.

- Gudstjänsterna är väldigt enkla, vi har ofta drama med bibelberättelser i stället för predikan. Man skulle kunna säga att hela lägret är som en fem dagar lång söndagsskola, men en rolig söndagsskola med massa aktiviteter, säger André Ihlar.

Alla på lägret är inte kristna, och man välkomnar alla oavsett trosuppfattning.

- Några är inte troende alls, och vi har några muslimer här i år också, säger Anders Palm, lägerledare.

När tidningen kommer på besök har de flesta barnen gått till stranden för att bada. När det börjar närma sig lunchtid ringer lägerledarna i den stora klockan, och barnen förstår att det är dags att äta. Izabella Hedström, 16 år, och Linnea Liljeqvist, 15 år, kommer från Stockholm. De sitter på gräsmattan och väntar på att spaghettin och köttfärssåsen ska serveras.

- Det är sjätte året i rad som jag är här, det är en tradition i familjen att komma hit. Min pappa brukade också göra det förut, säger Izabella.

- Jag gillar gemenskapen här, alla är så snälla och man känner sig välkommen. Och så lär man känna Gud bättre när man är på läger, hemma ber jag inte lika mycket, eller sjunger lika mycket kristna sånger. Och så är alla lägerledare här väldigt sköna, säger Linnea.

Lägret arrangeras av Taborförsamlingen, som tillhör den Evangeliska frikyrkan.

Mer läsning

Annons