Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvarnåkers skola gick i graven

/
  • Berättade minnen. Greta Johansson, som själv gick i skolan under 1930-talet och senare även arbetade som lärarinna i syslöjd, hade åtskilliga intressanta minnen att berätta från Kvarnåkers skola.
  • Sjöng om skolan. Felix Nilsson (med gitarren) hade skrivit en egen text om skolan som han framförde tillsammans med sina klasskamrater.

Annons

I omkring 100 år har Kvarnåker haft sin egen skola men nu går den alltså i graven. Till hösten flyttas de yngsta eleverna till Nederborgs skola i Nås medan de i klasserna 3-6 flyttas till Myrbacka. Någon bitterhet över vad som nu sker präglade ändå inte torsdagskvällens tack och avskedsföreställning. I stället bjöds det på tårta och även ett rejält fyrverkeri brändes av.

Många, både lärare och gamla elever, berättade i sina tal om både glada och dråpliga minnen från sin tid i skolan. Eleverna och lärarna bjöd på för kvällen specialskrivna sånger och från föräldrastyrelsen överlämnades en gåva till skolans rektor, Lotten Kluck.

En av de som talade var Pers Lars Larsson som särskilt tog upp den unika föräldrasammanhållning som alltid funnits kring skolan. Mängder av ideellt arbete har lagts ned och resulterat i byggen av både isbana, lekstuga, förråd och även skollokalerna har renoverats med ideella krafter då kommunens ekonomi inte tillåtit någon renovering.

-Utan den här sammanhållningen hade skolan troligen stängts för länge sedan, menade en av de forna elever som fanns på plats.

Mer läsning

Annons