Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvarnåkers skola

Annons

- Skolchefen Kenth Carlsson ringde mig redan då han var på väg hem från föräldramötet i Järna. Han konstaterade att det var stort motstånd mot tanken på att börja flytta elever redan nu under vårterminen.

- Vi kom då fram till att det är bäst att skolan får fortsätta läsåret ut. På torsdagen förankrade jag också den tanken hos kommunalrådet, säger Uwe Weigel (c) som är ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Det här innebär att det gamla beslutet står fast om att driva Kvarnåkers skola terminen ut och sedan lägga ner den.

Anledningen till att man hade börjat fundera i andra banor var att Kvarnåkers skola ska renoveras innan den blir ny förskola/dagis i Järna, i stället för Korsnäsgården.

- Om vi skulle kunna börja med renoveringsarbetet litet tidigare än efter terminens slut, så fanns möjligheten att renoveringen och förskolans flytt skulle kunna bli klar till höstterminens start, förklarar Uwe Weigel.

Det som nu händer är att renoveringen kanske drar ut framåt hösten, eftersom byggverksamheten tar semester under sommaren.

- Korsnäsgården är ingen riktigt bra förskolelokal så därifrån vill man flytta så snart det går. Det var anledningen till att vi börjat se om flytten skulle kunna skyndas på genom att delvis tidigarelägga avvecklingen av Kvarnåkers skola, säger Uwe Weigel.

Men så blir det alltså inte, sedan föräldrarna i skolan sagt ifrån och politikerna lyssnat på opinionen.

Mer läsning

Annons