Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kerstin Söderlund blir Vansbros kommunchef

/
  • Ny kommunchef. Bara formalia återstår innan Kerstin Söderlund kan tillträda som ny kommunchef i Vansbro.

Annons

-Vi menar att vi nu kommit så långt i förhandlingarna att vi kan offentliggöra att Kerstin Söderlund är den vi med stor enighet förordar till posten som kommunchef, säger kommunalrådet Torsten Larsson.

Kerstin Söderlund, som är född och uppvuxen i Vansbro, är för många Vansbrobor ett välbekant ansikte. Under åren 1988-92 var hon chef för vårdcentralen och sjukhemmet Bäckaskog som då i sin helhet drevs av landstinget. Hon avancerade därefter inom landstinget Dalarna där hon under åren 1992-2000 haft en rad poster. 1992-95 var hon biträdande områdeschef i Borlänge, -95-98 förvaltningschef vid landstingsservice följt av posten som biträdande direktör och senare även direktör i sjukhusgruppen i Dalarna under åren 1999-2003. Flyttlasset gick därefter till Uppsala där hon varit primärvårdsdirektör fram till 2006.

-Kerstin har visserligen ingen tidigare erfarenhet av kommunal förvaltning men har en mycket lång och bred erfarenhet som ledare för större organisationer som till stor del bedrivs på samma sätt som en kommunal förvaltning, säger Torsten Larsson.

Mer läsning

Annons