Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Golfklubb vill locka ungdomar

/
  • Utslag. Monika Persson från Snöå Golfklubb instruerar Jimmy Hermanssson medan Peter Sandström, Kim Tännström och Liam Olsen tittar på.

Annons

-Konkurrensen är hård om ungdomarnas fritidssaktiviteter. Alla vill ändå inte lagidrotta och för dessa är golf ett utmärkt alternativ, menar Monika Persson från Snöå golfklubb som tillsammans med idrottsläraren Anna-Lena Skoglund håller i prova-på-golfandet bland skolornas mellanstadieelever.

Med hjälp av ett bidrag från den statliga satsningen på ungdomsidrott, Handslaget, har klubben kunnat köpa in ett antal utrustningar som lämpar sig för inomhusbruk. Klubbor, bollar, utslagsmattor och korgar att träffa och hål för puttning finns utspridda i Myrbackas gymnastikhall när tidningen besöker Myrbackaelevernas prova på-dag.

-Vi var ute i skolorna även förra året och några av de som då provade golf för första gången är i dag medlemmar i klubben, säger Monika.

Många tror att en fortsättning i klubben innebär stora kostnader men så är inte fallet.

-För de som vill fortsätta så finns juniorträningar inom klubben där all den utrustning som behövs finns att låna, säger Monika som också påpekar att golfspelandet inte alls är lika beroende av fysiska förutsättningar som många andra idrotter.

Senare under våren kommer eleverna att få känna på sporten ytterligare då en friluftsdag kommer att förläggas till korthålsbanan i Snöån med mer realistiska förhållanden.

Mer läsning

Annons