Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fotbollsflickor drillades i Vansbro

/
  • Siktar på Dalalaget. Alexandra Eriksson från VAIK och Järnatrion Julia Svan, Evelina Morén och Linnéa Gustafsson är fyra av de 72 tjejer som nu hoppas på en plats i Dalarnas kommande F16-lag.  Foto: Göran Danielson

Annons

-Vi blev tillfrågade av förbundet om vi kande vara värdar för det här lägret och det tackade vi naturligtvis ja till, säger Joakim Morén som är ordförande i Vansbro AIK:s fotbollsektion.

De 72 tjejerna och deras ledare har varit inkvarterade vid Vansbro Utbildningscenter där de bott i några av lektionssalarna. Mathållningen har VAIK ordnat i klubblokalen vid Vanåvallen där Ingemar Morén och Olle Hallqvist huserat bland grytorna med hjälp av personal från fotbollssektionen och spelare ur VAIK:s A-lag.

Dalarnas fotbollsförbund har i övrigt haft sina egna tränare och ledare på plats liksom de två förbundskaptenerna.

-Vi vill verkligen ge ett plus i kanten till klubben som sett till att allt har fungerat perfekt, säger Ove Hollsten från Malung och Bengt Ottosson från Mora som varit två av förbundets ledare under lägret.

-Det enda som varit lite besvärligt är att planerna har varit blöta och tungsprungna men vädret är ju inget som någon kan rå på, säger Ove Hollsten.

Av de 72 tjejer som nu deltagit ska 42 tas ut för fortsatt träning och som sedan delas upp till två läger med 21 deltagare vid varje. Av dessa ska senare en trupp vaskas fram för ett elitläger i Halmstad till våren.

Från kommunens egna klubbar har fyra tjejer varit uttagna till zonlägret i Vansbro. Det är Alexandra Eriksson från VAIK och Järnatrion Julia Svan, Evelina Morén och Linnéa Gustafsson som nu hoppas på att ta sig vidare i uttagningarna.

Målet för satsningen är alltså att bilda Dalarnas F 16-lag inför cup-Kommunal 2009, en rikstäckande turnéring som Dalarna vunnit i år och där länets lag blev silvermedaljörer under fjolåret.

Från förbundet har VAIK fått en summa för att arrangera lägret och förhoppningsvis ska det även kunna ge ett litet överskott.

-Alla från klubben ställer upp helt idéellt så blir det några pengar över så går de rakt in i ungdomsverksamheten, säger Joakim Morén.

Mer läsning

Annons