Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsätter kampen för Lilla Pensionatet

/
  • Ger inte upp. Ägarna till Lilla Pensionatet i Lindesnäs vänder sig nu till länsrätten för att få förbudet mot livsmedelshantering upphävt.

Annons

Beslutet om att inte godkänna den forsatta verksamheten vid Lilla pensionatet togs sedan företaget i slutet av november ansökt om ett nytt godkännande av livsmedelsanläggningen. Miljö- och hälsoinspektören Harald Holmström gjorde då bedömningen att livsmedelshanteringen vid pensionatet innebar mer än små hygieniska risker och är tillräckligt omfattande för att anläggningen måste godkännas innan någon fortsatt verksamhet får bedrivas.

Ägarna, Annelie och Ingvar Karlsson från Smedjebacken, överklagade kommunens beslut till länsstyrelsen som dock gick på kommunens linje. Nu vill de ändå att ärendet prövas av länsrätten och har därför överklagat länsstyrelsens beslut.

"Länsstyrelsen har bara gått på kommunens utsago, de har inte varit på plats och sett lokalerna och de har inte heller ringt och pratat med mig", skriver Annelie Karlsson i sin överklagan till länsrätten och redovisar även vilka åtgärder som gjorts och som planeras. "Jag hoppas att beslutet ska ändras så att vi kan starta vår verksamhet så snart som möjligt", avslutar Annelie Karlsson sin överklagan.

Mer läsning

Annons