Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förälder JO-anmäler Järnaskola

Annons

Enligt den anmälan som inlämnats till JO har en lärare stängt in eleven i ett rum vid skolan vid flera tillfällen sedan han ansetts vara stökig. Vid ett tillfälle ska läraren ha dragit eleven i en arm och och med våld släpat honom till rummet som han därefter hindrats från att lämna.

Händelsen har ändå inte redovisats till föräldrarna utan istället fick de beskedet att sonen slagit sönder en fönsterruta som de uppmanades att betala.

Sonen berättade då för föräldrarna att han slagit sönder fönstret i panik efter att han blivit instängd. Han berättade även att han vid flera tillfällen stängts i i samma rum, något som han upplevt som mycket ångestladdat. Läraren ska enligt anmälan även tillsammans med en assistent vid flera tillfällen ha utsatt eleven för kränkande handlingar inför den övriga klassen.

Det rum där eleven stängts in var från början avsett att fungera som arbetsrum där eleven skulle ges möjlighet att arbeta i lugn och ro. Föräldern menar i sin anmälan att rummet istället blivit ett bestraffningsrum för sonen och att han upplvet det som ångestladdat att tvingas att vara där.

I sin anmälan vill föräldern nu att JO utreder om både den ansvarige rektorn och den inblandade läraren gjort sig skyldig till tjänstefel.

-Inte i min vildaste fantasi kunde jag tro att detta kunde ske i den moderna svenska skolan, skriver föräldern i sin JO-anmälan.

Mer läsning

Annons