Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler vill upptäcka Vansbro kommun

Annons

- Det är fler som mejlar och ringer oss nu än förra året för att boka och få turistinformation. I juni hade kommunen många besökare, men juli och augusti brukar generellt sett vara de populäraste månaderna, säger Margaretha Karlsson, vikarierande turistsamordnare på turistbyrån i Vansbro.

- Vi hoppas att trenden håller i sig och att många kommer hit under hela sommaren.

Margaretha Karlsson berättar att många turister lockas av bygdespelen. Tillgängligheten för långväga gäster har ökat i och med att man också kan boka evenemangsbiljetter till Ingmarsspelen och Trollbröllopet via internet. Dressinåkning och vandring är annars populära aktiviteter för besökare, och fiskekorten på turistbyrån säljer bra.

- Dessutom har vi olika museum och konstutsällningar för de turister som gillar sådant och så pågår små festligheter och aktiviteter lite här och var runtom i kommunen nästan dagligen, säger Margaretha Karlsson.

Det är många utländska turister som har fått upp ögonen för Vansbro. Enligt turistbyrån har antalet utländska besökare i juni fördubblats jämfört med förra året.

Även vintern är en viktig årstid för turistnäringen i Vansbro kommun. Margaretha Karlsson berättar att Vansbro vintertid har mycket genomfartsturism. Skidåkare på väg till och från fjällen stannar för att övernatta, äta och tanka.

- Och har de besökt Vansbro på vintern så kommer de ihåg Vansbro på sommaren också, menar hon.

Vad gör Vansbro attraktivt för turister?

- Kommunen har mycket att erbjuda, vi har en stor bredd på utbud. Här finns något för alla. Här hittar turisten en storslagen natur och traditioner.

Varför ska en semestersugen besöka Vansbro istället för att boka en charterresa till sydligare breddgrader?

- För att Vansbro kommun har många smultronställen som förtjänar att upptäckas och besökas.

Mer läsning

Annons