Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Festligt midsommarfirande på Storänget

/
  • Midsommarfirande. Nås spelmanslag tågade in mot festplatsen och bjöd sedan på vackra toner medan den vackra majstången restes.
  • Byakamp. Det blev även byakamp med flera lag. I varje lag deltog fem personer. Det handlade bland annat om att hoppa säck, styltgång och ett skidlopp på barmark.
  • Spelmän. Nås spelmanslag bjöd på vackra toner när midsommaren firades på festplatsen i Nås.
  • Fest. Omkring 500 personer slöt upp till midsommarfirandet på festplatsen Storänget i Nås. Det faktum att vädergudarna inte var på sitt bästa humör hindrade inte besökarna från ett minnesvärt midsommarfirande.

Annons

- Det är fler besökare än det brukar vara, trots vädret. Det är kul att det är så stor uppslutning som det är. Det har varit 1000 besökare förr om åren med sedan har det varit en svacka på några år, då det brukat vara cirka 600 besökare, berättade Pär Grönlund från Nås IF.

Efter att Nås spelmanslag tågat in mot festplatsen och tagit ton så restes den vackra majstången. Det var många som deltog i dansen kring majstången och trots ett tilltagande regn så kämpade besökarna tappert vidare med dansen.

Därefter blev det byakamp med flera lag. I varje lag deltog fem personer. Det handlade bland annat om att hoppa säck, styltgång och ett skidlopp på barmark. Styltgången såg svår ut och de ansträngda minerna på deltagarna bekräftade nog detta. Men det var en imponerande kämpaglöd som deltagarna visade upp - allt till publikens förtjusning.

Under dagen fanns det dessutom lotter att köpa, fiskdamm, chokladhjul och servering. Trubaduren Mats Jonth spelade på puben. Senare under kvällen blev det disco och ett uppträdande av Lina Hansson. På kvällen kom det cirka 600 besökare.

Det var Nås IF som arrangerade det uppskattade midsommarfirandet. Arrangemanget betyder mycket för intäkterna till ungdomsidrotten.

- Alla intäkter som vi får in går till ungdomsidrotten, det går så dåligt med bingolotto nu så det här är det bästa vi har, berättar Pär Grönlund.

Mer läsning

Annons