Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färgstarkt skådespel under Trollbröllopets premiär

/
  • Släkt. Matilda, Carolina, Linnea, Sabina och Julia tyckte att det regniga vädret inte gjorde någonting  Foto: Lovisa Svenn
  • Älvor. Vackert dansade älvorna runt i en ring, en trolsk stämning.  Foto: Lovisa Svenn
  • Fikapaus. Moa, 6 år, var där med mamma, Jessica. Moa tyckte det var gott med korv och var nyfiken på hur trollen såg ut som skulle vara med.  Foto: Lovisa Svenn
  • Färgstarkt. Tomtar, troll och älvor dansade i ett färgstarkt avslut av Trollbröllopet.  Foto: Lovisa Svenn

Annons

Precis när spelet sätter igång händer något, det känns som om åskådarna stannar upp och tanken på regn och rusk upphör.

Karaktären Karin, som spelas av Sofia Rågenklint, har i början lite svårigheter att få fjällkon att gå dit hon vill, men med lite trugande går allt som på räls. Engagemanget hos skådespelarna är fantastiskt och ingen skulle gissa att de alla är amatörer, de ger allt och bjuder på färgstarkt skådespel.

Vist kan det vara lite klurigt med Äppelbomål, för den med otränat öra, men publiken kan ändå förstå handlingen utan några som helst problem.

Under pausen känner man doften av kaffe och vid en bänk sitter Moa, 6 år, som är där tillsammans med sin mamma Jessica för första gången. Moa tycker att det är spännande och väntar ivrigt på att trollen och älvorna snart ska komma.

- Jag tror att trollen bor där, säger hon och pekar på en av fäbodarna.

- Jag är faktiskt rädd för troll, fast jag vet att de inte finns i verkligheten, forsätter Moa.

Under andra akten smäller det ordagrant till ordentligt i Trollbröllopet och med ett brak öppnas en vägg med granris och en mängd troll gör en häftig entré. Spelet bjuder då på en färgstark show med rök som kommer ur marken, tomtar som smyger kring knutarna och älvor som dansar.

Regnet öser ner men publiken sitter fängslade av skådespelet.

Matilda, Carolina, Linnea, Sabina och Julia, kommer från Hagfors och Kristinelund, sitter längst fram vid ett träd på en filt. De är alla släkt och är på Trollbröllopet för att tillsammans se på familjemedlemmar som är med i bygdespelet.

- Det är länge sedan vi såg Trollbröllopet så därför är vi här, säger Julia.

- Det gör inget att det regnar, man får sätta på sig mycket kläder och sen har vi träden som skydd, fortsätter en av tjejerna.

Regissören, Agneta Stolpe, var själv nöjd med kvällens prestation.

 - Det var drygt 600 betalande plus alla barn. Kvällen var suverän och de var på hugget från början till slut. Det har varit en ovanligt bra fredagskväll.

Mer läsning

Annons