Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett års fängelse för Nåsbon

Annons

Dramat inträffade i Nås för drygt ett år sedan då en i dag 27-årig man från Uppsala stoppade den kvinnliga bilist och därefter misshandlade henne. Kvinnan kom körande i bilen när hon vid en korsning stoppades av 27-åringen som stod mitt i vägen. Då hon stannat slet mannen upp bildörren och tog stryptag på den chockade kvinnan.

Vittnen som såg det inträffade ringde till 32-åringen som beväpnad med en domkraft begav sig till platsen. Med två slag, varav det andra träffade huvudet, stoppades attacken och 27-åringen föll ihop utanför bilen. Han fördes i ambulans till Falu lasarett och senare till Akademiska sjukhuset i Uppsala.

32-åringens advokatr har hela tiden hävdat att hans klient handlat i nödvärn. Tingrätten konstaterar dock att slaget mot huvudet utdelats efter att mannen kommit ut ur bilen och att attacken mot kvinnan stoppats. De menar därför att slaget mot huvudet inte är att betrakta som nödvärn och dömer därför mannen till ett års fängelse för grov misshandel. Han ska dessutom betala ett skadestånd på 50 000 kronor till mannen från Uppsala.

Även den misshandlade dömdes men i det fallet nöjde sig rätten med villkorlig dom för misshandel av normalgraden. Att påföljden blev mild motiverar rätten med de allvarliga skador som mannen drabbades av.

Mycket talar fört att domen kommer att överklagas till Svea hovrätt.

Mer läsning

Annons