Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erik håvade in stor abborre

/
  • Färgglatt. Det finns en del att välja mellan när man ska försöka fånga gammelgäddan och Erik brukar låna sin pappas olika drag när han fiskar.  Foto: Lovisa Svenn
  • Abborrar. Erik visar hur stor fisken han fångade var och hur stor en normalstor abborre brukar vara.  Foto: Lovisa Svenn

Annons

Erik brukar fiska med pappa Robert, något som är lite av en favorit sysselsättning. I söndags nappade det rejält när de fiskade i sjön Säxen i Järna och på kroken satt en riktigt stor abborre.

- Jag skulle nog gissa att den var minst 15 år gammal. Jag trodde först att jag skulle få lov att hjälpa Erik att dra upp den då fiskelinan på spöet var helt böjt, men det gick bra tillslut, säger Eriks pappa, Robert.

Erik som fiskat sedan han varit tre år gammal har aldrig dragit upp en sådan stor fisk och han skulle helst av allt vilja spara den för alltid som en souvenir.

- Jag har den liggande i frysen just nu. Jag vill ha den kvar som minne och kanske kan stoppa upp den senare, säger han stolt.

Drömmen för Erik är att en dag fånga en riktig gammelgädda över tio kilo på kroken, men då måste man fiska mycket och ha lite tur. Just nu så är han glad över helgens fångst och det är många kompisar som tittat förbi för att de varit nyfiken på fångsten.

- Min kompis Petter var imponerad över hur stor den var. Sen kommer jag att ha något roligt att berätta när jag kommer tillbaka till skolan, säger Erik.

I kylen ligger dagens fiskefångst av abborrar men de är inte hälften så stora som den Erik fångade i söndags.

- I kväll ska vi röka de små fiskarna men min lägger jag tillbaka i frysen. Jag tycker inte så mycket om fisk egentligen men det är gott att äta om de är rökta, säger Erik och ler.

Mer läsning

Annons