Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chefsjakten går vidare

Annons

-Vi har nu tittat igenom ansökningarna och kommer under nästa vecka att kalla fyra av de sökande till fortsatta intervjuer, säger kommunalrådet Torsten Larsson efter att kommunstyrelsens arbetsutskott behandlat ärendet under torsdagen.

Av de 20 som nu sökt tjänsten finns en av de som även vid den förra rundan sökte tjänsten.

-Den personen drog sig senare ur men tycks nu ha ändrat sig igen, säger Torsten Larsson.

Den personen finns nu åter med bland de fyra som kommer att kallas till intervjuer men de övriga tre är helt nya namn. Vilka dessa sökande är vill ändå inte kommunledningen gå ut med i detta skede.

- Jag kan bara säga att det handlar om personer av båda könen, säger Torsten Larsson som inte heller kan säga något om när en lösning kan förväntas vara färdig.

- Förhoppningsvis kan allt vara klart i april men det kan även dröja fram till sommaren.

Arbetsutskottet diskuterade även hur chefsrollerna i den kommunala förvaltningsorganisationen ska fördelas i framtiden. I den senaste formen har ansvaret varit fördelat på tre stabschefer varav den ene även haft titeln som kommunchef.

Elisabeth Rooth-Eriksson, som varit tillförordnad kommunchef sedan Staffan Waltrés avhopp, har nu tagit fram tre alternativa lösningar över den framtida rollfördelningen.

En fortsättning med tre stabschefer, den ene med titeln kommunchef, och där samtliga är direkt underställda kommunstyrelsen.

Tre stabschefer varav den med kommunchefs- befattningen har det övergripande ansvaret och blir chef över de övriga två stabscheferna.

De tre stabschefsrollerna försvinner och ersätts av en renoldlad kommunchef.

När arbetsutskottet diskuterade de tre alternativen beslutades med röstsiffrorna två mot ett att förorda alternativ tre där stabschefsfunktionerna upphör.

För det förslaget röstade Torsten Larsson (kd) och Uwe Weigel (c) medan socialdemokraten Viktor Zackrisson förordade alternativ två.

Han reserverade sig även mot beslutet.

-Vi anser att chefsrollerna blir betydligt tydligare i den formen där vi också kan ta bort ett led av mellanchefer. Samtidigt vill vi också ta tillbaka de gamla chefsbenämningarna som teknisk chef, ekonomichef och liknande för att använda ett språk som allmänheten förstår, säger Torsten Larsson.

-Att återgå till en renodlad kommunchefsroll är inte heller någon komplicerad fråga eftersom stabschefs-funktionerna inte är några tillsvidareanställningar utan tidsbegränsade förordnanden som går ut den sista februari. Både Catarina Willman och Magnus Örtegren har sina fasta grundtjänster som ekonomichef respektive verksamhetsekonom, säger Torsten Larsson.

Ärendet går nu vidare till kommunstyrelsen innan kommunfullmäktige fattar det slutgiltiga beslutet den femte mars.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons