Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygglov dröjer för Olympicaskolan

Annons

Oroliga föräldrar till förskolebarn har kontaktat tidningen sedan de nåtts av beskedet om att nämnden inte beviljade bygglovet vid sitt sammanträde i tisdags. Den allmänna uppfattningen har varit att kommunen försöker sätta käppar i hjulet för utvecklingen av friskolan och att bygglovet därför avslagits. Att den mark som är tänkt för nybygget gränsar mot en fastighet som ägs av en politiker som medverkade i beslutet om att lägga ned Skålö skola har gett ytterligare bränsle åt spekulationerna.

-Att nämnden inte beviljade bygglovet beror enbart på att det fortfarande finns oklartheter kring placeringen och att vi därför vill träffa sökanden igen, säger kommunens bygg- och planingenjör, Jonas Slars.

Ansökan behandlades första gången av nämnden redan den 19 juni då ärendet återremitterades sedan en granne i ett yttrande ansett att nybygget skulle hamna onödigt nära hans tomtgräns.

-Avståndet var då fem meter till tomtgränsen och då det handlar om en nyetablering på tidigare obebyggd mark så ansåg även nämnden att det var för nära. Den mark som skolan köpt för bygget har en bredd på omkring 75 meter och då finns det ingen anledning att skapa en förtätning genom att bygga så nära grannfastigheten, säger Jonas Slars.

Till tisdagens sammaträde hade därför en ny planritning lämnats in, den här gången med en justering där byggnaden flyttats två meter.

-Beslutet som togs nu grundar sig på samma åsikter som det tidigare, säger Jonas Slars som samtidigt vill påpeka att man från kommunens håll enbart tycker att satsningen på ett nybygge är positivt.

Skolan får nu ser över sin planritning ännu en gång och då förhoppningsvis i samråd med miljö och byggnadsnämnden. En ny behandling av bygglovsansökan kan ske tidigast den 11 september.

Mer läsning

Annons