Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brister på Myrbacka skola måste åtgärdas

Annons

Det var den 7 november förra året som Arbetsmiljöverket inspekterade arbetsstället och noterade vissa brister i arbetsmiljön. Vid Arbetsmiljöverkets uppföljning har man noterat att det finns två brister kvar att åtgärda.

För det första ska fläktstyrd till- och frånluftsventilation ordnas i slöjdsalen.

Den andra punkten handlar om att skolan måste se till att slipmaskinen förses med underspänningsskydd. Saknaden av underspänningsskydd gör att det finns risk för personskada om maskinen startar automatiskt, efter att ha stannat på grund av underspänning eller strömavbrott.

I det yttrande som skolan gjort säger man att en större renovering ska genomföras av slöjdsalen på Myrbacka skola. Planen är att den nya slöjdsalen ska tas i bruk vid årsskiftet 2007/2008. I skrivelsen hävdar skolan att de åtgärder som är planerade att genomföras kommer att uppfylla de krav som Arbetsmiljöverket ställt.

– Det finns en plan för hur slöjdsalen ska åtgärdas och arbetet är planerat att starta under hösten, men jag är inte säker på om de politiska besluten är klara. Av de 20 anmärkningar som Arbetsmiljöverket gjorde från början har vi åtgärdat samtliga utom de två som rör ventilationen och underspänningsskyddet, berättar Lotten Kluck som är rektor på Myrbacka skola.

Om skolan bryter mot Arbetsmiljöverkets föreläggande kan detta medföra att länsrätten, efter ansökan av Arbetsmiljöverket, dömer skolan att betala vitet på 250 000 kronor.

Mer läsning

Annons