Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Betydligt dyrare ombyggnation i Kvarnåker

/

Annons

Av de pengar som anslogs till en anpassning av lokalerna var 200 000 kronor beräknat för projekteringen medan ombyggnationen beräknades till 1,2 miljoner kronor. Nu har det ändå visat sig att pengarna inte på långa vägar räcker. En ny beräkning visar plötsligt att 3,3 miljoner krävs för att anpassa lokalerna, något som irriterar kommunalrådet Torsten Larsson.

- Visserligen har en avdelning tillkommit efter den första beräkningen och kommer nu att uppgå till sex avdelningar istället för fem. Att det ändå skulle innebära att kostnaden mer än fördubblas har jag svårt att förstå, säger Torsten Larsson som också menar att om den prislappen funnits med från början kanske beslutet om den framtida förskoleverksamheten i Järna blivit ett helt annat.

- Frågan är om vi fattat samma beslut om kostnaden på 3,3 miljoner funnits med från början. Kanske hade vi då fått titta på andra lösningar. Nu är organisationen beslutad och skolskjutsar upphandlade så nu är det inte mycket vi kan göra, menar Torsten Larsson.

Något ja till ytterligare 1,9 miljoner blev det ändå inte från kommunstyrelsen. Efter en genomgång av kostnaderna från fastighetschefen Christer Nääs och skolchefen Kenth Carlsson ansåg kommunstyrelsen att delar av kostnaderna för utvändiga arbeten i det här läget kan prutas bort. Kommunstyrelsen beslutade istället att säga ja till ett extra anslag med 1,1 miljoner kronor för genomförandet av de invändiga arbetena. Totalt innebär det en kostnad på 2,5 miljoner, en prutning med 800 000 kronor.

- Jag vet ändå inte om man kan kalla det en prutning när vi i själva verket fått ökade kostnader med 1,1 miljoner, säger Torsten Larsson.

Sista ordet i frågan får ändå kommunfullmäktige i slutet av månaden. Det mesta talar också för att flytten av all förskoleverksamhet inte kommer att hinnas med redan till höstterminens start utan lär dröja ytterligare någon månad.

Mer läsning

Annons