Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

All persontrafik ställs in på Västerdalsbanan

/
  • 14. Lill-Nisse Ras: Huskatt, 1 år Ägare: Kit Larsen, Rättvik ”Jag är en glad och busig katt som älskar livet och tycker om att leka kurragömma med matte. Jag har en storebror som heter Stor-Nisse och hästkompisarna Emser och Fjällfaks. Grannens katt kallas Elake Pelle, och får han en chans ger han mig stryk. Klockan nio på kvällen lägger jag mig i mattes säng eftersom man inte ska vara ute och springa på nätterna.” Rösta med SMS: Skicka LUSSE(mellanslag)14 till 72023. (Varje sms kostar 10 kr+ev trafikavgift)

Annons

Den nya Itinotåg som för något år sedan sattes in på Västerdalsbanan har varit sorgebarn för Tåg i Bergslagen redan från starten. Vintertid har ersättningsbussar varit vanligare än att tågen kunnat köras och gång på gång har tillverkaren Bombardier försökt att lösa på problemen.

Nu har ändå Tåg i Bergslagen tröttnat på tillverkarens oförmåga att få tågen att klara snö och kyla.-Vi är väl medvetna om att det här inte inger något förtroende för tågtrafiken men vi tror ändå att det är bättre att resenärerna vet vad som gäller fram till den 15 april, säger Tord Hult.

När problemen började denna vinter sattes äldre typer av motorvagnar in som ersättning men inte heller det har fungerat.

- Bussarna kommer att gå enligt tågtidtabellen och för att klara att hålla tiderna så tvingas vi göra vissa ändringar på några av orterna längs banan, säger Tord Hult.

De förändringar som införs är att tågbussen inte angör folkhögskolan i Malung utan får sin hållplats ute vid riksväg 71. Även i Floda och Mockfjärd blir det förändringar då tågbussen inte angör järnvägsstationerna utan istället har sin hållplats vid riksvägen.

Som ett litet plåster på såren för tågresenärerna återgår Tåg i Bergslagen även till en 50-procentig rabatt på de ordinarie priserna under perioden.

Mer läsning

Annons