Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rock-A-Billy som fick Högis att gunga när Country-SM avgjordes

Det går inte att vinna i musik! Det hävdade Olle Back och Emil Staffansson i Ed Cavin & the blue kings. Men vann var precis vad enviksgänget gjorde i klassen Rock-A-Billy vid Country-SM som avgjordes i helgen i Sälen.

Annons

– Det var mycket bra musik och inte minst sångaren i rockabilly-gruppen som rockade loss som Elvis, konstaterade countrystjärnan WC Edgar, som själv uppträdde på fredagen.

Han var imponerad av vad han fick uppleva på Högis i Sälen och då inte minst av Emil Staffansson, sångare i Ed Cavin & the blue kings.

Gladast och utan tvekan yngst av vinnargrupperna var enviksgänget Ed Cavin & the blue kings med Tommy Olsson, gitarr, Emil Staffansson, sång och gitarr, Olle Back, trummor och Andreas Nygren, bas. Ett gäng som kom in när en annan grupp tvingades tacka nej.

Country SM på Högfjällshotellet med Ed Cavin & the blues kings som segrade i klassen Rock-A-Billy. fr.v: Tommy Olsson, gitarr, Emil Staffansson, sång och gitarr, Olle Back, trummor och Andreas Nygren, bas.

– Vi fick chansen och det här har varit en riktigt stor upplevelse och jättekul att få vinna, även om det inte går att tävla i musik. Det handlar om olika musiksmaker, säger Olle Back.

– Vi kom hit enbart för att ha roligt.

Country SM på Högfjällshotellet med Ed Cavin & the blues kings som segrade i klassen Rock-A-Billy med fr.v: Tommy Olsson, gitarr, Emil Staffansson, sång och gitarr, Olle Back, trummor och Andreas Nygren, bas.

– Vi är väldigt primitiva, inget förinspelat och vi spelar genuin rockabilly, säger Emil Staffas, efter det att gruppen verkligen rockade loss inför en entusiastisk publik.

Oavsett om det går att tävla i musik eller ej, så får de unga killarna med sig en rejält merit när de nu har en färdig singel som ligger klar för att släppas och inplanerade turner till Frankrike och England.

Country-SM har blivit musikfesten som avslutar sommarsäsongen och det med två kvällar med fult hus.

– En riktigt bra avslutning och helt fullbokat under fredagen och i stort sett fullt även under lördagen, säger Morgan Bergvall som höll i trådarna för Country-SM för Högfjällshotellet.

Mer läsning