Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mannen dödshotade duo via telefon – döms nu till skyddstillsyn och dagsböter

En man från Malung-Sälens kommun har dömts till skyddstillsyn samt dagsböter för två falla av olaga hot samt ett fall av överträdelse av kontaktförbud.
Däremot frikänns han från misstankarna om att ha misshandlat sin dotter.
Mannen har förnekat alla brott.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Har grannen sålt dyraste huset? Klickbar karta: Här årets största fastighetsaffärer i din kommun

De var bäst på högskoleprovet i Dalarna – en provskrivare fick 2,00

Spara tusenlappar på att leva klimatsmart – 19 tips både du och miljön tjänar på

SÅ KÖPER DU PLUS

Den dömde mannen är i 55-årsåldern och bosatt i Malung-Sälens kommun.

Mannen var även misstänkt för att ha misshandlat sin dotter genom att dra henne i håret. Detta skulle ha skett i augusti 2016, på en plats i Malung-Sälens kommun.

Mannen har hävdat att dottern först drog honom i håret och att han därefter agerade i nödvärn. Mora tingsrätt anser dock att det inte är motbevisat att det inte skulle ha handlat om en nödvärnssituation och frikänner därför mannen från misstankarna om misshandel.

Mora tingsrätt har dömt en man från Malung-Sälens kommun till skyddstillsyn och dagsböter för två fall av olaga hot samt ett fall av överträdelse av kontaktförbud. Däremot frikändes han från misstankarna om att ha misshandlat sin dotter. Själv förnekar mannen brott i samtliga fall.

Däremot döms mannen för två fall av olaga hot samt ett fall av överträdelse av kontaktförbud. Den 9 juli i år ringde mannen till två personer och hotade dem till livet.

Drygt en månad senare, den 20 augusti i år, kontaktade han åter de båda, trots att han hade kontaktförbud mot båda två.

Mannen själv har förnekat brott. Han har uppgett att han inte alls har ringt till de båda personerna. Det kan vara vem som helst som har ringt dem från hans telefon.

Mora tingsrätt anser att de båda personerna som hotades har gett ett trovärdigt intryck och att tingsrätten inte har någon anledning att betvivla deras uppgifter.

Mannen döms till skyddstillsyn samt till att betala 40 dagsböter à 80 kronor, sammanlagt 3 200 kronor. Dessutom ska han betala 800 kronor till Brottsofferfonden.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons